Google Streetview betrapt caravandief

Screenshot: Chris Matyszczyk/CNET

Screenshot: Chris Matyszczyk/CNETScreenshot: Chris Matyszczyk/CNET

Big Brother is watching. Een maand geleden zagen we een gevangene in Noord-Holland over de muur klimmen en ontsnappen. (Niet echt, bleek later, want het was gewoon een glazenwasser.) Nu denken de Engelsen een caravandief te zien in deze man. Want wat doet hij daar, naast zijn eigen auto, midden op de dag op de oprit van vreemden? Stapte hij alleen uit om zijn broek vast te knopen?

Nee. De Britse politie zoekt hem omdat de caravan, op de foto nog veilig in de tuin, in 2009 spoorloos verdween. De lezing: man trok broek op, koppelde daarna de caravan aan zijn auto en reed ermee weg, de vakantieplannen van de getroffen familie ernstig verstorend.

Kunnen ze hem dan niet vinden aan de hand van het kenteken van zijn auto? Gefeliciteerd, het eerste geval waarin Google’s bemoeizucht níet ver genoeg gaat, lijkt gevonden. Het kenteken is geblurred en de originele foto wordt slechts een jaar bewaard. En dus is ‘Trouser Man’ nog altijd voortvluchtig.

    • Peter Zantingh