‘Fatima Elatik moet terug’

Fatima Elatik, toen ze nog wethouder was van stadsdeel Zeeburg. Foto Leo van VelzenFatima Elatik, toen ze nog wethouder was van stadsdeel Zeeburg. Foto Leo van Velzen

Een staaltje burgerinitiatief op Tumblr. Inwoners van Amsterdam Oost zijn boos dat Fatima Elatik, voorzitter van stadsdeel Oost, een maand geleden gedwongen werd om te vertrekken. Elatik (37) was sinds begin dit jaar stadsdeelvoorzitter, ze viel over een akkefietje met een duur muziekcentrum in 2005. En dus schrijven de ‘bezorgde en boze bewoners van Amsterdam Oost’:

Elatik was en is niet verantwoordelijk voor MuzyQ. Elatik is een topbestuurder van Amsterdam Oost. Zij mag niet slachtoffer worden van amateuristisch intern PvdA gedoe.

De Elatikmoetterug-campagne staat sinds enkele uren online. Het zou mosterd na de maaltijd kunnen zijn, gezien het feit dat de Amsterdamse nieuwszender AT5 inmiddels denkt te weten dat Elatik toch al terug zou keren.

    • Ward Wijndelts