6 redenen om uit te gaan

1 lichtkunst

Who's afraid of Red, Amber and Green?

Eindhoven: Kunstlicht in de Kunst. Tijdens GLOW (t/m 13 nov) gratis toegankelijk van 18.00-23.00 uur. www.kunstlichtkunst.nl

Tijdens het Eindhovense lichtkunstfestival GLOW presenteert Kunstlicht in de Kunst een solotentoonstelling van de Chinese kunstenaar Li Hui (1977). Hui maakt werk waarin bestaande voorwerpen, readymades, in een nieuwe context worden geplaatst. De lichtobjecten worden voor een groot deel bepaald door het gebruik van gekleurde lasers.

2 muziekfestival

soundsofmusic

Groningen: div. locaties. Van 9 t/m 14 nov. www.soundsofmusic.nl

Dit nieuwe ‘festival voor nieuwsgierige oren’ combineert de geïmproviseerde muziek van het festival Les Trois Jours/De Drie Dagen met die van het jaarlijkse Prime componistenfestival. Op de openingsavond speelt de Italiaanse trombonist Gianluca Petrella met het nieuwe trio van gitariste Corrie van Binsbergen, met wie hij een voorliefde deelt voor de muziek van Frank Zappa (Grand Theatre, 20.30u, 7,50-12 euro).

3 performance

Iglu - Guy de Cointet

Amsterdam: Frascati WG. Tijd: 20.00 & 21.30u. Prijs: 10 euro. Res: www.theaterfrascati.nl

Tweemaal een heropvoering van de performance ‘Iglu’ (1977), geschreven door Guy de Cointet en Robert Wilhite. De performances van De Cointet gaan over de vraag hoe de werkelijkheid wordt waargenomen en geïnterpreteerd.

4 theater

Hormonologen

Rotterdam: Oude Luxor Theater. Tijd: 20.00u. Entree: 13-20 euro. www.hormonologen.nl

Yvonne van den Hurk ging in gesprek met gynaecologen, overgangsconsulenten en met veel vrouwen die zich voor, na en midden in de overgang bevinden. De theatervoorstelling ‘Hormonologen’ geeft een aantal van deze gesprekken in monoloogvorm weer. Ook met Mylou Frencken en Ineke Veenhoven.

5 mediakunst

Filmavonden Matrix City

Enschede: Cinema Concordia. Tijd: 20.00u. www.artez.nl/dAcapo

Aansluitend op het Impakt Festival, dat vorige maand plaatsvond in Utrecht, organiseert dAcapo een reeks filmavonden die aansluiten op het festivalthema Matrix City. Het programma bestaat uit hoogtepunten van het Impakt Festival, studentenprojecten en werk van lokale kunstenaars uit Zwolle, Enschede en Arnhem. Te zien zijn o.a. Brilliant City van D-Fuse (2004, GB/China), Ottica Zero van Maja Borg (2007, GB) en Metropolis van Rob Carter (2008, VS).

6 muziek

Melissa Auf Der Maur

Den Bosch: W2. Tijd: 20.00u. Entree: 17 euro. www.w2.nl

De Canadese zangeres/bassiste Melissa auf der Maur, bekend van Hole en Smashing Pumpkins, bracht in 2004 haar titelloze solodebuut uit, dat ze samen maakte met bevriende muzikanten als James Iha, Josh Homme en Brant Bjork. Opvolger Out Of Our Minds groeide uit tot een combinatie van een album, een strip en een film. Voorafgaand aan het concert in W2 vertoont de Verkadefabriek om 19.00 uur de gelijknamige film waarbij Melissa zelf ook aanwezig is.