5 redenen om tv te kijken

HILARY SWANK as Maggie in Warner Bros. Pictures’ drama “Million Dollar Baby.” The Malpaso production also stars Clint Eastwood and Morgan Freeman. PHOTOGRAPHS TO BE USED SOLELY FOR ADVERTISING, PROMOTION, PUBLICITY OR REVIEWS OF THIS SPECIFIC MOTION PICTURE AND TO REMAIN THE PROPERTY OF THE STUDIO. NOT FOR SALE OR REDISTRIBUTION. Merie W. Wallace

1 LICHAAM

Je zal het maar zijn

Ned.3, 20.25 - 21.20u.

Documentaire over drie mensen met een lichaamsobsessie. Om het perfecte lichaam te krijgen, traint de 23-jarige bodybuildster Wanda todat ze er letterlijk bij neervalt. In zijn eigen winkel Flesh Factory verfraait en vervormt de pionier in body modification Ilya zijn eigen lichaam en dat van anderen. Hermafrodiet Maya heeft een afspraak in het ziekenhuis om te kijken of ze een vagina heeft of niet.

2 DRAMA

Million dollar baby

RTL8, 20.30 - 23.10u.

De 31-jarige serveerster Maggie Fitzgerald is vastbesloten uit haar armoedige situatie te komen door te leren boksen. Bokstrainer Frankie Dunn wil geen vrouwen trainen, maar raakt uiteindelijk overtuigd van Maggie’s potentieel. De vertelling gaat – zoals vrijwel elke boksfilm – over hoop en doorzettingsvermogen, maar zorgde door zijn zeer emotionele climax voor veel controverse onder conservatieven in de Verenigde Staten. (Clint Eastwood, 2004)

3 AWARDS

EMA’s 2010

MTV, 20.45 - 21.35u.

Voor wie het zondag gemist heeft of voor iedereen die nog een keer de outfits van de sterren wil bekijken: de herhaling van de door MTV uitgereikte Europe Music Awards 2010.

4 DIEREN

Great migrations

National Geographic, 21.00 - 22.00u.

Eerste aflevering van een nieuwe documentaireserie waarin de migraties van dieren op spectaculaire wijze in beeld worden gebracht, van walvissen tot vlinders.

5 BERLIJN

Mode achter de Muur

Ned.2, 23.00 - 23.50u.

Documentaire over mode in het voormalige Oost-Berlijn. Een groep jonge vrienden verzette zich in de jaren tachtig met rebelse, artistieke modeshows tegen het communistische DDR-regime. Regisseur Marco Wilms zoekt zijn oude vrienden weer op om nog een keer zo’n modeshow te organiseren.

Bekijk de volledige programmagegevens op pagina 23