Protest tegen kernafvaltrein

Leitstade. De Duitse politie raakte gisteren slaags met duizenden demonstranten in Leitstade, Noord-Duitsland. De demonstranten probeerden een trein met kernafval te blokkeren die op weg was van Frankrijk naar een opslag in Gorleben. De anti-nucleaire demonstratie volgde na het kabinetsbesluit om zeventien kerncentrales langer open te houden. De 17.000 agenten gebruikten wapenstokken en traangas. Foto Reuters Smoke from a smoke bomb set by demonstrators is seen around a police vehicle in Leitstade between Lueneburg and Dannenberg November 7, 2010. German police clashed on Sunday with anti-nuclear activists trying to disrupt a shipment of Castor rail containers of reprocessed German nuclear waste to a storage dump, using truncheons and tear gas to clear a blocked rail line. REUTERS/Christian Charisius (GERMANY - Tags: POLITICS ENVIRONMENT CIVIL UNREST) REUTERS