‘Pitbull’ Edgar Davids stopt bij Crystal Palace

Edgar Davids stopt bij de Engelse club Crystal Palace. Mogelijk heeft hij zijn laatste wedstrijd in het professionele voetbal vorige maand gespeeld, tegen Norwich City. Zelf zei hij afgelopen augustus dat hij nog twee jaar mee kon.

Davids lag naar verluidt veelvuldig overhoop met medespelers en trainer bij de club, die uitkomt in de een na hoogste divisie in Engeland. Hij spreekt op zijn weblog desondanks van ,,een van de mooiste ervaringen uit mijn leven.” De Londense club contracteerde de oud-Ajacied nadat hij geïnteresseerd had gereageerd op een oproep van een Crystal Palace-fan op Twitter, zo zei Davids in een interview op Sky News. Daarvoor had hij ruim twee jaar geen betaald voetbal gespeeld.

Hoogtepunten in Davids’ carrière waren de winst in de Champions League met Ajax in 1995 en een uitstekend WK in Frankrijk in 1998 als reserve-aanvoerder van Oranje. Zijn dwarse karakter speelde onder meer op tijdens het EK 1996 toen hij tegen een journalist zei dat bondscoach Guus Hiddink ,,zijn hoofd uit de kont van sommige spelers” moest halen. Daarop kon hij vertrekken uit het Nederlands elftal.

Lees hier een verhaal in De Pers over zijn eerste wedstrijd bij Crystal Palace. En dit was Edgar Davids, bijgenaamd ‘De Pitbull’:

    • Bart Hinke