op nrcnext.nl

Vrienden met The Queen

Na een Twitter-account en een YouTube-pagina heeft het Koninklijk Huis van Engeland sinds vandaag een eigen Facebook-pagina. Dat meldt de BBC. Buckingham Palace laat weten dat het geen persoonlijke pagina is maar dat ‘vrienden’ op de hoogte kunnen blijven van het laatste koninklijke nieuws. Royalty’s die actief zijn op sociale netwerken, ook ons Koninklijk Huis doet er aan mee. Sinds eind september is er een eigen Twitter-account en verschijnen er nieuwsberichten. Maar het is niet de koningin die de berichten plaatst. En ook niet Willem-Alexander of Máxima. Het is de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) die de pagina’s beheert. Je leest niet waar Beatrix zich aan ergert. Ook zijn er geen frivole vakantiekiekjes. Nee, je komt te weten waar onze koningin nu weer moet opdraven. De Twitter-pagina van ons Koninklijk Huis heeft bijna 28.000 volgers. En die van Engeland zelfs meer dan 70.000. Wat is er zo leuk aan het volgen van een koninklijke agenda?

Het lijkt erger dan het is

Muziekjournalist Job de Wit blogt sinds 1 januari elke dag over een mooie/bijzondere nieuwe videoclip op www.jobdewit.nl. Als gastblogger voor nrcnext.nl kiest hij iedere zaterdag de videoclip van de week. Deze week: ‘Monday Morning/Monongah, WV’ van de Amerikaanse groep Weekend. Een zonovergoten sportterrein in suburbia, drie vriendinnen liggen ontspannen op het grasveld. De dreinende muziek voorspelt niet veel goeds, en de in het zwart geklede jongens die met stokken en messen door het bos komen aanlopen al helemaal niet. Het lijkt erger dan het is, maar het is maar net wat je gewend bent uit de kraan te krijgen.