Kort nieuws voorpagina

Prix Goncourt voor schrijver Michel Houellebecq

Amsterdam, 8 nov De Franse schrijver Michel Houellebecq heeft de Prix Goncourt gewonnen met zijn roman La carte et le territoire. Hij gold als de grote favoriet, ook al omdat hij de prestigieuze prijs twee keer misliep. La carte et le territoire, handelend over een beeldend kunstenaar, wordt algemeen beschouwd als een ‘brave’ Houellebecq. „Opmerkelijk of provocerend is het allemaal niet”, schreef Margot Dijkgraaf in deze krant. „Geestig en zelfrelativerend wel.”

Obama steunt zetel India in V-raad

New Delhi, 8 nov. De Amerikaanse president Obama zal India steunen in de wens een permanente zetel bij de Veiligheidsraad te bemachtigen. Dat zei een van Obama’s adviseurs vandaag voorafgaand aan Obama’s rede in het Indiase parlement.

Minder vertrouwen in de krijgsmacht

Den Haag, 8 nov. Voor het eerst sinds jaren neemt het vertrouwen onder de Nederlandse bevolking in de krijgsmacht af. Afgelopen jaren vond 16 procent de krijgsmacht „nauwelijks nodig of overbodig”, nu 22 procent. Pagina 3

Birma: zorg over misbruik stemmen

Jakarta, 8 nov. De eerste verkiezingen in Birma in twintig jaar zijn rustig verlopen, volgens waarnemers. Er is zorg over misbruik van stemmen die vooraf werden uitgebracht. Pagina 5

China belooft Portugal steun

Madrid/Parijs, 8 nov. De Chinese president Hu Jintao heeft Portugal gisteren „steun” beloofd bij het oplossen van zijn financiële problemen. Pagina 9

Atleet Gebrselassie stopt ermee

New York, 8 nov. De Ethiopische atleet Haile Gebrselassie heeft gisteren na de New York Marathon onverwacht zijn afscheid aangekondigd. Pagina 12

Ajax verliest van ADO Den Haag

Amsterdam, 8 Nov. Ajax heeft gisteren voor het eerst sinds 24 jaar een thuiswedstrijd van ADO Den Haag verloren. Het werd 0-1.Pagina 11