Kort nieuws Sport

Volleybalsters na nederlaag niet in halve finale WK

Nagoya, 8 nov. De Nederlandse volleybalsters kunnen een goede klassering bij het wereldkampioenschap in Japan vergeten. De ploeg van bondscoach Avital Selinger verloor gisteren verrassend met 3-1 (25-15, 25-23, 15-25 en 26-24) van Thailand. Een grote tegenvaller nadat zaterdag met 3-1(15-12, 22-25, 25-12 en 25-20) van Cuba was gewonnen. Een plek in de halve eindstrijd is nu onhaalbaar. De bondscoach was erg teleurgesteld: „We hebben ons niveau niet gehaald. Ik heb geen moment echt een herkenbaar ritme in ons spel gezien.” Volgens Manon Flier faalde de Nederlandse ploeg in de vierde set. „De wedstrijd leek op dat moment te kantelen. We kregen meer grip op hun spel en wisten dat we er een lange wedstrijd van moesten maken. Maar we gaven ze toch weer een kans om het af te maken door fouten en miscommunicatie aan onze kant.” Nederland komt morgen nog in actie tegen de Verenigde Staten, woensdag is Duitsland de tegenstander. (ANP)

Wereldbekerzege ruiter Dubbeldam

Verona, 8 nov. Jeroen Dubbeldam heeft gisteren de Grote Prijs van Verona op zijn naam geschreven. De springruiter was met zijn paard BMC Van Grunsven Simon de snelste foutloze combinatie in de barrage. Hij bleef de Duitse Meredith Michaels-Beerbaum en de Zweed Rolf-Göran Bengtsson net voor. (ANP)

Veldrijden: titel Van den Brand

Frankfurt, 8 nov. Daphny van den Brand heeft gisteren in Frankfurt voor de derde keer in haar loopbaan de Europese titel veldrijden veroverd. Ze eindigde voor landgenote Sanne van Paassen. Het brons was voor de Britse Helen Wyman. Van den Brand werd eerder Europees kampioene in 2006 en 2007. (ANP)

Broers Elmont winnen bij NK judo

Rotterdam, 8 nov. Judoka Guillaume Elmont is zaterdag voor de tiende keer Nederlands kampioen geworden. Hij won in Rotterdam de klasse tot 81 kilo, en evenaarde zo het record van Dennis van der Geest. Guillaumes jongere broer Dex won voor de vijfde keer de nationale titel in de klasse tot 73 kilogram. (ANP)

Oud-hockeyer Overdijkink dood

Bilthoven, 8 nov. Oud-hockeyinternational Gerard Overdijkink is zaterdag tijdens het fluiten van een jeugdwedstrijd bij zijn club SCHC overleden. Overdijkink (74) speelde 41 interlands en hielp de Bilthovense club in 1959 aan de enige landstitel. (ANP)