Kort nieuws Kunst

Nieuwe postuum single Jackson

Door onze kunstredactie

Rotterdam, 8 nov. Breaking News is de titel van de nieuwe single van Michael Jackson die anderhalf jaar na zijn dood verschijnt. Het nummer staat op het in december uit te komen album Michael van de in juni 2009 overleden zanger. Eerder verscheen de single This is it ook al postuum. (ANP)

Lady Gaga wint drie MTV-awards

Door onze kunstredactie

Rotterdam, 8 nov. De Amerikaanse zangeres Lady Gaga is de grote winnares van de MTV EMA 2010 met drie awards, onder meer die voor de beste zangeres. De 16-jarige Canadese zanger Justin Bieber kreeg de prijs voor beste zanger. De Californische rockband Linkin Park was beste live act, zangeres Ke$hai de beste nieuw act. De Amerikaanse rapper Eminem is volgens MTV de beste hiphopper.

Museumnacht populair

Amsterdam, 8 nov. De Amsterdamse museumnacht, die zaterdagavond begon was een groot succes. Niet eerder werkten zoveel musea mee en was het evenement zo vroeg al uitverkocht. In totaal waren er 26.000 kaartjes verkocht, 45 musea openden ’s avonds en ’s nachts hun deuren. (ANP)