Italië wint derde Fed Cup op rij

De Italiaanse tennissters hebben hun titel in de Fed Cup gisteren met succes verdedigd tegen de Verenigde Staten. In San Diego tekende Flavia Pennetta voor het beslissende punt (1-3) in de best-of-five-reeks. De Italiaanse nummer 24 van de wereld liet in haar enkelspel de tiener Coco Vandeweghe kansloos (6-1 en 6-2). In de San Diego Sports Arena had Melanie Oudin het thuispubliek eerder op de dag nog hoop gegeven door Francesca Schiavone, de Italiaanse nummer zeven van de wereld, met 6-3 en 6-1 te verslaan. Daarmee kwamen de Amerikaanse tennissters terug tot 1-2. Pennetta stelde vervolgens orde op zaken en schonk haar land de derde Fed Cup-zege in vijf jaar. In 2006 en 2009 waren de Italiaanse tennissters ook al de beste. Amerika won de trofee voor het laatst in 2000.