Grijs

Er komen een paar grijze herfstdagen aan. Vooral later in de week wordt het onstuimig met plaatselijk veel regen en een fors aantrekkende wind.

Vandaag was de wind ook nadrukkelijk aanwezig waardoor het waterkoud was. Vannacht neemt de wind nauwelijks af. Vorst, zoals afgelopen nacht in het noordoosten van het land, blijft daardoor uit. In Groningen wordt het 2 graden en in het zuiden wordt het minimaal een graad of 4. De bewolking is hardnekkig en vooral in het zuiden valt regen.

Morgenochtend is het ook nog druilerig, vooral in de zuidelijke helft. In de middag is het eventjes droog, maar in de avond volgt opnieuw regen, als eerste in Zeeland en Noord-Brabant. De oostelijke wind is boven land matig en aan zee vrij krachtig, kracht 3 tot 5. Het wordt opnieuw niet warmer dan 6 tot 8 graden.

Ook woensdag is het bewolkt, met vooral in het zuiden en oosten enige tijd regen. De temperatuur verandert weinig, het is wederom een kille novemberdag. De temperatuur gaat vanaf donderdag wat omhoog. In het weekend is het een graad of 11. Het is daarbij wel wisselvallig.

Donderdagmiddag gaat het regenen en ook de dagen erna valt er regelmatig regen. Lokaal valt zelfs veel regen. De zuidwestenwind trekt verder aan en zo wordt het aan het eind van de week ronduit onstuimig.