Film van de dag

** FILE** Actor Pierce Brosnan appears in this undated promotional photo, released by Metro-Goldwyn-Mayer, as secret agent James Bond in a scene from "Die Another Day," the 20th installment in Hollywood's longest-running film franchise. (AP Photo/United Artists Corp, Keith Hamshere) AP

Die Another Day. In de twintigste Bondfilm is Pierce Brosnan voor de vierde en laatste keer James Bond. In de proloog wordt hij in Noord-Korea gevangengenomen en veertien maanden gemarteld. Uiteindelijk krijgen de Engelsen hem terug, maar M vertrouwt hem niet meer en ontneemt onze held zijn ‘licence to kill’. Om aan zijn nieuwe bewakers te ontsnappen, simuleert Bond een hartaanval. Halle Berry speelt de belangrijkste Bondgirl: ze komt uit de zee zoals Ursula Andress dat in Dr. No deed. Met een onzichtbare auto als nieuw speeltje van Bond. (Lee Tamahori, 2002, VS/GB), Veronica, 20.30-23.10u.André Waardenburg