FC Twente na moeizame zege nog altijd koploper

FC Twente blijft koploper van de eredivisie. De landskampioen won zaterdag op eigen veld met moeite van Excelsior: 2-1. FC Twente had moeite het ritme te vinden na de zware (gewonnen) duels met Werder Bremen en PSV. Bovendien miste Twente de basisspelers Theo Janssen, Dwight Tiendalli en – tot het laatste half uur – Wout Brama.

Leen van Steensel zette Excelsior al na twee minuten op voorsprong. Na bijna een half uur kwam het elftal van trainer Michel Preud’homme op gelijke hoogte door Nacer Chadli. In de tweede helft kwam Excelsior bijna opnieuw op voorsprong. Doelman Nikolai Michailov redde een van richting veranderd schot van Nayib Lagouireh op miraculeuze wijze.

Met Brama terug in het elftal drong FC Twente daarna nadrukkelijk aan. Een kwartier voor tijd werkte Excelsior-verdediger Norichio Nieveld de bal in eigen doel: 2-1.

Michel Preud’homme over de moeizame zege: „Meer clubs die in de Champions League speelden hadden het in de competitie moeilijk. Wij winnen tenminste nog. Het is een kwestie van de vele inspanningen. Daarnaast hebben wij veel blessures. Dat maakt het extra lastig.”

FC Twente is nu 36 thuisduels op rij ongeslagen in de eredivisie, sinds 1 november 2008. Het is de langste ongeslagen thuisreeks in de eredivisie sinds PSV zijn reeks van 37 thuisduels zonder nederlaag zag eindigen in januari 2007. (ANP)