En dit gebeurde er nog in het weekend

De Nederlandse ambassadeur bij het Vaticaan, Henriette J.C.M van Lynden-Leijten, is afgelopen zaterdag op 60-jarige leeftijd overleden. Ze was sinds augustus 2009 vertegenwoordiger bij de Heilige Stoel.

Een 21-jarige man uit Zeist heeft in de nacht van zaterdag op zondag met stenen elf ruiten van Paleis Noordeinde in Den Haag kapotgegooid. De politie arresteerde de man na tips van getuigen. Over zijn motief wil hij niets kwijt. Vanmiddag wordt hij opnieuw verhoord.

In diezelfde nacht zijn in Vught weer auto’s in brand gestoken – twee stuks ditmaal. De teller in Vught staat nu op twaalf autobranden binnen een maand. De politie is nog op zoek naar de brandstichter(s).

De A12 ter hoogte van Woerden was zaterdag van half zes tot iets voor zeven uur ’s avonds in beide richtingen afgesloten, met lange files tot gevolg. De explosievenopruimingsdienst EOD onderzocht een auto die die middag uit de bocht was gevlogen op de afrit bij Woerden. De politie trof in de auto draden aan die konden wijzen op een explosief, en tipte de EOD, die echter geen explosieven aantrof. De drie inzittenden van de auto bleken in het bezit van drugs en zijn gearresteerd. (ANP, NRC)