Dewinter verstrekt heroïne aan Antwerpse burgemeester

Vlaams Belang-voorman Filip Dewinter gaat op de volgende gemeenteraad 10 gram heroïne geven aan de Antwerpse burgemeester Patrick Janssens (SP.A). ,,Zodat hij niet meer naast het drugsprobleem in deze stad kan kijken”, zo meldt De Standaard.

De stunt volgt op een actie die het Vlaams Belang vrijdag hield tegen drugsoverlast in Antwerpen-Noord. ,,De heroïne die we Janssens willen geven, hebben we gevonden op het De Coninckplein“, zegt Dewinter in De Standaard. ,,Dat plein is een draaischijf voor internationale drugshandel geworden. De politie is op de hoogte, maar de burgemeester kijkt de andere kant op”, aldus Dewinter.

Fons Bastiaenssens, woordvoerder van de Antwerpse politie, zegt tegen de krant dat Dewinter niet bang hoeft te zijn voor een boete. ,,Het is een louter politieke discussie. Er wordt een pv opgesteld, dat uiteindelijk vernietigd zal worden.”

De burgemeester zelf is lekker met vakantie. Wel gaf Janssens eerder te kennen dat wie drugs koopt in Antwerpen-Noord, een administratieve boete van 250 euro boven het hoofd hangt.

    • Marije Willems