Afficheprijs Maassen

De TheaterAffichePrijs 2010 is toegekend aan Scherpontwerp voor het affiche van de voorstelling Zonder Pardon van cabaretier Theo Maassen. Dit is gisteren door het Theater Instituut Nederland (TIN) bekendgemaakt in Pakhuis De Zwijger in Amsterdam.

Een van de genodigden en sprekers was de gerenommeerde Amerikaanse theaterregisseur Robert Wilson. Hij gaf een overzicht van zijn werk met hoogtepunten als Einstein on the Beach, Deafman Glance en A Letter for Queen Victoria.

Het TIN bekroonde Nellie de Boer met de TheaterFotoPrijs voor haar spelfoto van Dance (Fabián), een voorstelling door het Veem Theater. De ScenografiePrijs is uitgereikt aan Marc Warning, Gé Wegman en Arien de Vries voor het decor van de voorstelling Van de brug af gezien door Theatergroep Oostpool. Met de prijzen, waaraan een geldbedrag is verbonden van 2.500 euro, benadrukt het TIN het belang van deze vaak onderbelichte disciplines.