Willem II na verlies tegen VVV in nood

Willem II lijkt gisteravond, na een zware nederlaag tegen VVV Venlo (1-4), in een reddeloze situatie terecht te zijn gekomen. Het verschil tussen de nummers achttien en zeventien van de eredivisie bedraagt nu al zeven punten.

De supporters van Willem II waren in optocht naar het stadion gelopen om de ‘degradatiewedstrijd’ te volgen. Ze wilden hun club in deze moeilijke tijden steun betuigen. Anders was het op 29 januari van dit jaar, toen een soortgelijke mars een negatieve lading had en het beleid van het toenmalige bestuur werd gehekeld.

Nu is er betrekkelijke rust in Tilburg, zelfs de positie van trainer Gert Heerkes staat ondanks het uitblijven van punten niet ter discussie. Zelf ziet hij ook nog ruimte voor verbetering. Directeur Paul Bottelier liet weten dat de trainer de volledige steun geniet. Financieel heeft ook deze club het moeilijk, er werd een tekort van 2,3 miljoen euro over het vorige seizoen bekendgemaakt.

Scheidsrechter Kevin Blom werd halverwege de eerste helft het mikpunt van de frustraties bij de Tilburgse aanhang. Hij bestrafte een handsbal van aanvoerder Arjan Swinkels zwaar, met rood én een strafschop. Ruud Boymans maakte zijn zesde seizoenstreffer, hij had de laatste vijf wedstrijden niet gescoord. Eraan vooraf ging een leuke actie van de 18-jarige Ahmed Musa uit Nigeria.

Willem II was voor de achterstand sterk begonnen, maar met tien man zakte de thuisclub steeds verder weg. Na de tweede en derde Limburgse treffer, binnen acht minuten na de rust gemaakt door achtereenvolgens Boymans en Balazs Toth, was het voorbij. Scheidsrechter Blom onderbrak het duel in de 69e minuut voor ongeveer 12 minuten wegens aanhoudende kwetsende spreekkoren. Een kwartier voor tijd maakte invaller Diogo Viana het Venlose feestje compleet (4-0). Dat Maceo Rigters kort voor tijd nog tegen scoorde, deed weinig afbreuk aan de duidelijke uitslag. (ANP)