Volgende week in NRC Handelsblad

Maandag

Je zegt je baan op om voor jezelf te beginnen. Echte vrijheid? Deel 4 in een serie naar aanleiding van Jonathan Franzens roman Vrijheid, op de binnenlandpagina.

Dinsdag

Het Saoedische chemieconcern Sabic, ook zeer actief in Nederland, nestelt zich stilletjes in de wereldtop. Reportage bij Economie. Op de wetenschapspagina: leren gaat beter met twee elektrodes op je hoofd, zo ontdekken neurowetenschappers. Op de sportpagina: een interview over Feyenoord met Dick van Well, voorzitter van de raad van commissarissen

Woensdag

Op de filmpagina: recensie van Another Year van Mike Leigh, een existentieel drama rond de keukentafel met een echtpaar dat al ruim dertig jaar gelukkig getrouwd is.

Donderdag

Bij Economie: hoe kon het Nederlandse biotechbedrijf Crucell, dat mogelijk in Amerikaanse hanen komt, zo succesvol worden?

Vrijdag

Deze maand verschijnt Fantastisch, gebundelde columns van schrijver/dichter/beeldend kunstenaar Maria Barnas. In het Cultureel Supplement een interview. In Boeken de Eerste Wereldoorlog: Een kleine geschiedenis van de Grote Oorlog van Koen Koch en De Duitse gevangene & Passie in het aangezicht van de dood, van James Hanley.

Zaterdag

In NRC Weekblad een gesprek met topontwerper Hella Jongerius, over IKEA, haar kikkertafel en haar vertrek naar Berlijn.