selectie zondag

PICTURES SHOWS: James May PLUM

informatief

Boeken. Wim Brands in gesprek met Douwe Draaisma over zijn Vergeetboek, dat handelt over het menselijke vermogen om te vergeten. Volgens de auteur is dat geen tekortkoming maar een noodzaak.Ned.1, 11.05-11.50u.

Kunststof TV. Met Peter Heerschop over Het werkt wel, de nieuwe voorstelling van zijn cabaretgroep NUHR; choreografe Nanine Linning over haar voorstelling Synthetic Twin; cellist Anner Bijlsma over o.a. de Amsterdamse Cello Biënnale; en NRC Handelsblad-redacteur Joyce Roodnat over haar nieuwe boek Vrouwen zijn leuker. Ned.2, 17.40-18.35u.

documentaire

Themenabend: Tolstoi - unsterblich. Deze maand is het 100 jaar geleden dat de Russische dichter en schrijver Leo Tolstoj overleed. Vanavond twee documentaires. Eerst Jasnaja Poljana, die Russen und Tolstoi over het landgoed bij de stad Tula waar graaf Tolstoj bijna zijn hele leven woonde. Het huis is nu een museum. Om 0.30u volgt Leo Tolstoi - Größer als die anderen over de overeenkomsten tussen de auteur en personen in zijn romans.Arte, 23.15-1.25u.

amusement

Best of North Sea Jazz 2010: Dee Dee Bridgewater. Registratie van het concert waarmee de zangeres dit jaar eer betoonde aan Billie Holiday.Ned.2, 17.10-17.40u.

Bellicher, de macht van meneer Miller. Eerste aflevering van vierdelige thrillerserie over een werknemer die ontdekt dat het adviesbureau waar hij werkt zich met illegale zaken inlaat. Met o.a. Daan Schuurmans, Aafke Buringh en Theo Maassen. Ned.3, 20.30-21.30u.

James May’s Man Lab. De van Top Gear bekende May onderwijst de door identiteitscrises geplaagde moderne man enige basisvaardigheden als: hoe duelleer je om de laatste parkeerplaats en hoe bouw je een pub. BBC 2, 22.00-23.00u.