selectie zaterdag

Le souffle díun rÍve : Histoires de líHydroptËre - Vitesse sur l'Hydroptere RÈalisation : Christophe Duchiron et FrÈdÈric Bazille

informatief

Gonzo. Presentatoren Jalal Bouzamour en Ersin Kiris gaan op onderzoek naar zaken en activiteiten die op de een of andere manier omstreden zijn. Ned.2, 16.05-16.30u.

Thalassa. Maritiem magazine. Onder meer over de coelacant, een vissoort die al bestond toen de dinosaurussen nog leefden, en over de Hydroptère, een trimaran met draagvleugels die vorig jaar het wereldrecord over 500 meter voor zeilboten heeft gebracht op 51,36 knopen (95 km/u). Nederlandse ondertitels. TV5, 18.35-20.30u.

praatprogramma

Rondom 10. Discussieprogramma, vandaag over het laten invriezen van eicellen door vrouwen die ook op latere leeftijd eventueel nog moeder willen worden. Mooie oplossing voor een maatschappelijk probleem of onwenselijke ontwikkeling? Ned.2, 21.05-22.00u.

amusement

South Park: Top 10 Episodes That Changed The World. Bijna de hele avond South Park. De makers van deze serie, Trey Parker en Matt Stone, kozen hun tien favoriete afleveringen. Om 20.50u en 21.40u voor 25 minuten onderbroken door afleveringen van de Jeff Dunham Show. CC, 20.00-0.25u.

Robert Plant: By Myself. Documentaire over de carrière van de zanger van Led Zeppelin. Over zijn eerste bluesgroepje, zijn supersterstatus, The Honeydrippers en zijn samenwerking met Noord-Afrikaanse muzikanten en met Alison Krauss. Om 0.15u gevolgd door een registratie van een concert op 29 oktober in The Roundhouse met zijn Band of Joy (met o.a. Patty Griffin en Buddy Miller). Om 1.15u een compilatie van zijn optredens in het tv-programma Later... with Jools Holland. BBC 2, 23.15-1.45u.

sport

Formule 1: Grande Prêmio do Brasil. Verslag van de kwalificatieraces voor de op een na laatste wedstrijd van dit seizoen, morgen op het circuit van Interlagos, bij Saõ Paulo. BBC 1, 16.00-18.20u.