Nachtvorst

Het is dit weekeinde aardig weer, wel kouder. Tijdens de nachten is vorst mogelijk, de belangrijkste ingrediënten daarvoor zijn heldere condities en weinig wind. In eerste instantie wordt de komende twee avonden en nachten aan deze voorwaarden voldaan.

Later vanavond en vannacht ontstaat echter mist en lage bewolking, terwijl in de nacht naar maandag de wind aantrekt. Als dit vroeg gebeurt, wordt vorst slechts een lokale aangelegenheid. Mochten bewolking, mist en wind langer op zich laten wachten, dan gaat het op grotere schaal licht vriezen.

Aan zee wordt het overigens minder koud en daar vallen beide nachten ook een paar buien. Overdag wordt het ook kouder: vandaag is het met 10 tot 12 graden nog zacht, maar morgen wordt het slechts een graad of 8. Verder beginnen we vandaag in het zuidoosten met wegtrekkende bewolking en regen. Daarachter wisselen stapelwolken en zonneschijn elkaar af en kan aan zee vanmiddag een buitje vallen.

Na het optrekken van de mist en lage bewolking ontstaat morgen een vergelijkbaar weerbeeld en blijft het op een enkele lokale bui na droog.

Na het weekeinde wordt het iets wisselvalliger. De bewolking en neerslagkansen nemen namelijk iets toe. Overdag verandert weinig in de temperatuur. ’s Nachts wordt het door bewolking en wind minder koud.