Kort nieuws voorpagina

Advies: proces Schipholbrand moet opnieuw

Rotterdam, 6 nov. Het proces tegen de Libiër die is veroordeeld voor de Schipholbrand van vijf jaar geleden, moet opnieuw. Dat adviseert advocaat-generaal Machielse de Hoge Raad, die het advies van de advocaat-generaal vrijwel altijd overneemt. Pagina 3

‘Fusie Landbouw en EZ is onlogisch’

Den Haag, 6 nov. De samenvoeging van Landbouw en Economische Zaken in het nieuwe ministerie waar vicepremier Verhagen (CDA) leiding aan geeft, is onlogisch. Dat zegt topambtenaar Roel Bekker. Pagina 2

Sarkozy: gesprek Hu zonder taboes

Parijs, 6 nov. De Franse president Nicolas Sarkozy heeft gisteren gezegd dat hij met zijn Chinese ambtsgenoot Hu Jintao ook over mensenrechten heeft gesproken. Gisteren werd bekend dat China wil dat Europese landen de uitreiking van de Nobelprijs van de Vrede aan de Chinese Liu Xiaobo boycotten. Pagina 4 en Opinie & Debat, pagina 11 (Commentaar)

Personeel ABN verdeeld over cao

Rotterdam, 6 nov. De invoering van een nieuwe cao bij ABN Amro zorgt voor interne verdeeldheid: 57 procent van de oud- Fortiswerknemers heeft tegengestemd. Bij de ABN Amro-werknemers was 93 procent voor de nieuwe arbeidsovereenkomst. In totaal stemde 74 procent voor de nieuwe cao. Pagina 13