Kort nieuws Sport

Bayern ‘voorzichtig optimistisch’ over zaak rond Robben

München, 6 nov. Karl-Heinz Rummenigge is ‘voorzichtig optimistisch’ over een oplossing in het conflict tussen Bayern München en de Nederlandse voetbalbond KNVB over de blessure van Arjen Robben. De voorzitter van de Duitse club heeft dit gisteren in diverse Duitse kranten gezegd. „De KNVB heeft erkend dat ze een verantwoordelijkheid draagt”, zei Rummenigge. „In de niet al te verre toekomst hebben we een tijd afgesproken om de zaak verder te bespreken. Ik ben voorzichtig optimistisch dat we eruit zullen komen.” Bayern München eist een schadevergoeding van miljoenen vanwege de blessure van Robben. De Nederlandse international raakte vlak voor het WK geblesseerd, maar werd toch nog op tijd klaargestoomd om in Zuid-Afrika mee te kunnen doen. Hij meldde zich daarna echter met een kwetsuur bij zijn club. Hij is zeker tot de winterstop niet inzetbaar. De KNVB wilde niet op de uitlatingen van Rummenigge reageren. Er is volgens de Nederlandse voetbalbond afgesproken met Bayern om niet over de zaak naar buiten te treden. (ANP)

Gal ‘hippisch atleet van het jaar’

TAIPEI, 6 nov. Dressuurruiter Edward Gal is door de overkoepelende federatie FEI in de Taiwanese hoofdstad Taipei uitgeroepen tot hippisch atleet van het jaar 2010. Hij kreeg de onderscheiding vooral door zijn prestaties op de Wereldruiterspelen in Kentucky. Gal won drie keer goud, met zijn inmiddels verkochte toppaard Totilas. In een toelichting op de uitverkiezing werd Gal gisteren door FEI-voorzitter prinses Haya een rolmodel genoemd. „Hij is de laatste jaren uitgegroeid tot een mondiale inspiratie voor alle hippische sporters. Daarnaast heeft hij zijn discipline naar een nieuw niveau weten te tillen.” (ANP)

Haase kansloos tegen Djokovic

BASEL, 6 nov. Voor tennisser Robin Haase was gisteren de kwartfinale van het ATP-toernooi in Basel het eindstation. De 23-jarige Hagenaar was in de strijd voor een plaats bij de laatste vier niet opgewassen tegen de Servische topper Novak Djokovic. Haase verloor de ontmoeting met de nummer drie van de wereld met 2-6 en 3-6. Binnen 80 minuten was het duel gespeeld. Roger Federer won zonder moeite in twee sets van de Tsjech Radek Stepanek: 6-3 6-2. Zaterdag staat hij tegenover de als vierde geplaatste Amerikaan Andy Roddick. De andere halve eindstrijd gaat tussen Djokovic en zijn landgenoot Victor Troicki. (ANP)

Nadal meldt zich af voor Masters Parijs

PARIJS, 6 nov. Rafael Nadal doet volgende week niet mee aan de Paris-Bercy Masters. De Spaanse tennisser liet de organisatie gisteren weten dat hij niet fit is. De nummer één van de wereldranglijst zou in Parijs zijn rentree maken na zijn verrassende nederlaag op 14 oktober tegen Jurgen Melzer in de derde ronde van de Shanghai Masters. (ANP)

Eerste thuiszege voor Schalke 04

GELSENKIRCHEN, 6 nov. Schalke 04 heeft eindelijk voor eigen publiek een competitiewedstrijd gewonnen. De ploeg versloeg gisteren in de Bundesliga FC St. Pauli met 3-0. Het was weliswaar de tweede zege van Schalke 04 dit seizoen, maar pas de eerste in eigen stadion. Klaas-Jan Huntelaar scoorde één keer. Hij staat nu op zes goals in totaal. De andere twee treffers kwamen van de Spaanse aanvaller Raul. (ANP)

Achtervolgers op EK baan derde

PRUSZKOW, 6 nov. De Nederlandse baanwielrenners zijn gisteravond bij de Europese kampioenschappen derde geworden op de ploegachtervolging. In het Poolse Pruszkow versloeg het viertal Levi Heimans, Arno van der Zwet, Tim Veldt en Sipke Zijlstra Spanje in de strijd om het brons.de derde plaats. Het kwartet van bondscoach Robert Slippens noteerde een tijd van 4.06,049. Spanje kwam uit op 4.08,099. De finale werd gewonnen door Groot-Brittannië. (ANP)

Red Bull verder met Renault-stal

MILTON KEYNES, 6 nov. De bolides van Red Bull rijden ook de komende twee jaar met de motoren van Renault. De Formule 1-renstal heeft gisteren de contractverlenging bekendgemaakt. „Onze relatie met Renault is altijd eerlijk en duidelijk geweest. De firma heeft ons de afgelopen vier jaren in de Formule 1 geweldig ondersteund. We hebben er veertien Grand Prix-zeges aan te danken”, zei teambaas Christian Horner. (ANP)