Gewonden bij treinbotsing Leiden

Een binnenkomende passagierstrein is gistermiddag op station Leiden op een stilstaande trein gebotst. Drie passagiers zijn met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, zo heeft het Korps landelijke politiediensten (KLPD) gemeld.

De trein, afkomstig uit Alphen aan de Rijn, reed rond half vier met een snelheid van zo’n 20 kilometer per uur het station binnen. Van de ongeveer tachtig passagiers zijn er twintig door ambulancepersoneel onderzocht. Vijf van hen moesten ter plekke worden behandeld voor schaafwonden en nekklachten. Drie anderen werden liggend afgevoerd naar het ziekenhuis, maar waren wel bij kennis. De stilstaande trein was leeg op het moment van de botsing.

Door de lage snelheid van de binnenrijdende trein ontstond er nauwelijks schade. Wel stellen de politie en de Inspectie Verkeer en Waterstaat een onderzoek in naar het ongeval.

Een passagier vertelde het Leidsch Dagblad na de botsing over de „gigantische klap”. ,,Mensen die al waren gaan staan om uit te stappen, vlogen door de coupé. Je zag mensen met bloedneuzen, bloedlippen, kneuzingen. Eén man was met zijn hoofd tegen een paal geknald, dat zag er wel ernstig uit”, tekende de lokale krant op.

Door de aanrijding was het treinverkeer rond Leiden tijdens de drukke vrijdagmiddagspits enige uren verstoord.