film zaterdag

KISS KISS BANG BANG Robert Downey jr foto SBS vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma Foto uitsluitend vrij van rechten voor redactioneel gebruik ter promotie van het programma tot 1 maand na uitzending. Commercieel gebruik verboden. SBS

Flushed away (David Bowers & Sam Fell, 2006, Engeland/VS). Computeranimatiedebuut van de Britse Aardmanstudio in samenwerking met het Amerikaanse DreamWorks. Het bleef gelukkig lekker Brits en erg geestig. De als huisdier opgegroeide rat Roddy komt terecht in het riool, waar hij moet zien te voorkomen dat een enorme pad de wereld zal verlossen van ratten.SBS 6, 20.00-21.30u.

The Guns of Navarone (J. Lee Thompson, 1961, GB/VS). Bekende, explosieve Alistair MacLean-verfilming over een heterogeen gezelschap geallieerden en Griekse verzetsstrijders dat twee reusachtige Duitse kanonnen op een Grieks eiland in de Egeïsche Zee onschadelijk dient te maken. Met Gregory Peck, David Niven, Stanley Baker, Anthony Quinn en Irene Papas.RTL 7, 20.00-23.10u.