Sport kort

Kansen op stoeltje in Formule 1-auto voor Giedo van der Garde

Rotterdam. Autocoureur Giedo van der Garde is nog met drie teams in gesprek voor een stoeltje in de Formule 1 voor 2011. „Het ziet er goed uit, maar de deal is niet rond. Giedo heeft nog nergens getekend”, zegt zijn manager Jan Paul ten Hoopen, die desgevraagd bevestigt dat het gaat om de renstallen van Lotus, Virgin en Force India. De Waalse krant La Libre meldde gisteren dat Van der Garde zo goed als zeker tekent bij Virgin. (ANP)

Feyenoord raadt fans af geld in te zamelen

ROTTERDAM. Feyenoord wil niet dat supporters op eigen houtje geld gaan inzamelen voor de noodlijdende voetbalclub. Feyenoord geeft aan de acties van supporters te waarderen, maar zelf ook bezig te zijn met een groot plan om samen met supporters aan geld te komen. ‘Feyenoord roept eenieder daarom op om ideeën voor fondsenwerving bij de club te deponeren, maar vooral niet zelfstandig allerlei projecten op te starten’, meldt de website. (ANP)

Samson Siasia nieuwe bondscoach Nigeria

LAGOS. De Nigeriaanse voetbalbond heeft Samson Siasia aangesteld als de nieuwe bondscoach van dat land. Siasia kreeg de voorkeur boven Stephen Keshi. Hij volgt de Zweed Lars Lagerbäck op, die na het WK in Zuid-Afrika afscheid nam. Hij coachte tot nu toe alleen nog de beloften van Nigeria. (ANP)

Arbiter Kuipers fluit op WK clubteams

ZEIST. Scheidsrechter Björn Kuipers is door de wereldvoetbalbond FIFA aangesteld als arbiter voor het WK clubteams 2010 dat van 8 tot en met 18 december wordt gespeeld in de Verenigde Arabische Emiraten. Kuipers wordt tijdens het toernooi bijgestaan door de assistent-scheidsrechters Sander van Roekel en Berry Simons. De Nederlanders vormen het enige Europese arbitrageteam op het prestigieuze toernooi. (ANP)

Cambuur verder met trainer Alfons Arts

LEEUWARDEN. Alfons Arts maakt het seizoen af als hoofdtrainer van voetbalclub SC Cambuur. Voormalig assistent Arts promoveerde naar de functie na het vertrek van Stanley Menzo naar Vitesse. Arts krijgt bij de club uit de eerste divisie assistentie van Henk de Jong, die de overstap maakt van de amateurs van Harkemase Boys. (ANP)

Renner Valverde blijft twee jaar geschorst

LAUSANNE. De Zwitserse federale rechtbank heeft het beroep van wielrenner Alejandro Valverde tegen zijn tweejarige schorsing afgewezen. De Spanjaard is uitgesloten wegens zijn betrokkenheid bij het Spaanse dopingschandaal Operacion Puerto, dat in 2006 aan het licht kwam. Valverde is de afgelopen jaren nooit positief bevonden op het gebruik van stimulerende middelen. (ANP, DPA)

Rentree Ribéry bij Bayern München

München. De rentree van de Franse international Franck Ribéry bij Bayern München is aanstaande. De Fransman wordt volgens trainer Louis van Gaal mogelijk opgenomen in de selectie voor het competitieduel van Bayern tegen Borussia Mönchengladbach. Franck Ribéry speelde half september tegen Hoffenheim voor het laatst voor de Duitse kampioen vanwege een enkelblessure. (ANP)