Slotervaart eist rectificaties CZ

Het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam eist volgende week woensdag in kort geding dat zorgverzekeraar CZ zijn oordeel over de borstkankerzorg van dit ziekenhuis rectificeert, in advertenties van een halve pagina in vier kranten. Dit op straffe van een dwangsom van 250.000 euro. Dat staat in de dagvaarding van het Slotervaartziekenhuis.

Het Slotervaartziekenhuis wil dat de advertenties, onder meer in deze krant, binnen 24 uur na de uitspraak van de rechter worden geplaatst. Voor elke dag vertraging eist het een dwangsom van 50.000 euro. Ook moet CZ alle teksten over de kwaliteit van borstkankerzorg in het Slotervaartziekenhuis van zijn website halen.

Vorige maand kwalificeerde CZ de borstkankerzorg in dat ziekenhuis als ‘slecht’ en later als ‘matig’. De directie vindt dat CZ zijn oordeel onvoldoende heeft onderbouwd. Ze stelt in de dagvaarding dat ze reputatieschade ervaart door de negatieve berichten.

CZ staat maandag wegens dezelfde ranglijst voor de rechter tegenover Ziekenhuis Bethesda uit Hoogeveen.

    • Frits Baltesen