schrijf je meesterwerk in 30 dagen

Een meesterwerk kan je in een paar weken tijd schrijven. Zo schreef Charles Dickens zijn A Christmas Carol in een paar weken. Daarom startten 11 jaar geleden enkele schrijvers de ‘National Novel Writing Month’. Deelnemers krijgen de opdracht om in de maand november een roman te schrijven van minstens 50.000 woorden. Het begon indertijd met zo’n 21 reacties. Inmiddels is de activiteit wereldwijd bekend en worden er zo’n 200.000 romans verwacht. Volgens medeorganisator Lindsey Grant zijn er, van de romans die in de afgelopen jaren geschreven werden via de NaNoWriMo, 55 romans ook daadwerkelijk uitgegeven. Waaronder Sara Gruens Water for Elephants, dit boek stond in 2006 12 weken in The New York Times bestsellerlijst.

Bekijk de voorwaarden en lees over het verloop van de NaNoWriMo in voorgaande jaren op: www.nanowrimo.org