Overige films

Flawless (Joel Schumacher, 1999, VS). Groezelig grotestadssprookje laat via mal plot vol obligate wendingen twee vermeende tegenpolen nader tot elkaar komen: Robert De Niro als gepensioneerde macho die een beroerte krijgt en Philip Seymour Hoffman als dikke homo, de moeder van een groep mooie jonge dragqueens. RTL8, 20.30-22.45u.

Mr. Bean’s Holiday (Steve Bendelack, 2007, Engeland). In zijn tweede Mr. Bean film wint Rowan Atkinson een reis naar Frankrijk, maar moet hij nog wel even bij de Côte d’Azur zien te komen als hij de trein mist. Schaamteloos wordt een hele scène uit Jacques Tati’s eerste speelfilm Jour de fête gekopieerd. Vanuit identieke camerastandpunten zien we Bean net als Tati op een oude, zware postbodefiets vrolijk fluitend en schijnbaar zonder al te veel inspanning een zwoegend wielerpeloton voorbijfietsen. Plagiaat of ode? Ook met Willem Dafoe, Max Baldry. RTL5, 22.10-23.50u.

Ordinary Decent Criminal (Thaddeus O’Sullivan, 1999, Ierland/Engeland/VS/Duitsland). Kevin Spacey als Ierse gangster annex moderne Robin Hood, die de politie altijd te slim af is en liever schilderijen steelt dan drugs verhandelt. Hij heeft twee vrouwen (onder wie Linda Fiorentino) maar houdt er verder ouderwetse normen op na. Eén, 23.40-1.10u.