Opklaringen

Na een paar bewolkte en regenachtige dagen laat de herfst zich in het weekeinde van een betere kant zien. Wel wordt het frisser met overdag temperaturen onder de 10 graden en ’s nachts landinwaarts minima dicht bij het vriespunt. Vanavond en komende nacht regent het op veel plaatsen pijpestelen. Door de langdurige regen valt er nog eens 20 tot 25 millimeter regenwater op de al verzadigde ondergrond. De minimumtemperatuur komt rond 9 graden uit. Tegen de ochtend klaart het in het noorden van het land al op en draait de wind naar het noordwesten.

Morgenochtend trekt de regen naar het zuiden weg en breekt de zon door. In de kustregio’s vallen nog wel enkele buien. Met een matige tot vrij krachtige noordwestenwind wordt het 10 of 11 graden. ’s Avonds klaart het breed op. Zaterdagnacht neemt de wind verder af en wordt het koud: 2 tot 4 graden met hier en daar vorst aan de grond.

Zondag is er veel ruimte voor de zon maar met een naar noordoost draaiende wind wordt het niet veel warmer dan 7 à 8 graden. Het blijft vrijwel overal droog. Na opnieuw een koude nacht wakkert maandag de wind aan uit het zuidoosten en neemt overdag de bewolking toe. In het westen en zuiden gaat het later regenen. Tot en met donderdag zijn er vrij veel wolken en kan er een bui vallen. Wel wordt het iets minder koud.