op nrcnext.nl

Hoeveel gulden is dat?

Acht jaar geleden werd de euro ingevoerd. Maar we zijn de gulden niet vergeten. Dat blijkt uit onderzoek van de ING in de ‘vraag van vandaag’. De bank vroeg op haar website hoe vaak mensen prijzen in euro’s omrekenen naar guldens. Ruim 82.000 consumenten reageerden en wat blijkt: één op de vier Nederlanders rekent nog steeds terug. Al is het wel een daling van 16 procentpunt in vergelijking met drie jaar geleden.

Nuon-persiflage

„Niemand beweert van het klimaat te houden, maar niemand plant ondertussen wel een kolencentrale aan de Waddenzee.” Dit is geen citaat uit die Nuon-reclame die je vast al eens langs hebt zien komen op televisie, maar een persiflage op het spotje, van Greenpeace. De kans is kleiner dat je het Greenpeace-spotje al eens hebt gezien, want de publieke en commerciële omroepen weigeren sinds deze week om de ‘anti-reclame’ uit te zenden. Ook een gepersifleerde Essent-reclame komt niet op de landelijke televisie en radio, zegt de woordvoerder van Greenpeace. De organisatie wil met de nieuwe reclames protesteren tegen twee nieuwe kolencentrales.