Naar buiten!

Een IJ vol verhalen

Amsterdam Verhalen uit de hele wereld; uit een koffer, van tovenaar Badjoe en allemaal bij het water. Op het Storytelling Festival zijn er zondagmiddag verhalen op allerlei plekken: het Lloyd Hotel, de Openbare Bibliotheek (OBA) en de NDSM-werf zijn het decor. Tussen de verhalen door kun je de boot pakken die je van de ene naar de andere locatie brengt en waarop ook verteld en gezongen wordt. De voorstellingen in de Centrale Bibliotheek zijn gratis, de andere kosten € 6. Ook kan je voor € 10 een IJ-vol-verhalen-pas kopen. Er zijn twee routes uitgezet, waarbij je alle plekken bezoekt. Route NDSM begint om 12u15 op de NDSM werf; route OBA vertrekt vanaf 12u30 in de bibliotheek.

Vanaf 6 jaar. Inl www.storytellingfestival.nl

Sesamstraat

Alkmaar Een van de beroemdste straten van Nederland is nu in het Stedelijk Museum Alkmaar te zien: Sesamstraat. Volgend jaar is Sesamstraat 35 jaar op de Nederlandse televisie te zien en op de expositie kom je alles te weten over de serie en kun je een kijkje achter de schermen nemen. Je kunt knutselen met Ieniemienie, tellen met Graaf Tel, op de uitkijktoren van Buurman Baasje staan en boekjes lezen in de voorleeshoek.

Vanaf 3 jaar. T/m 6 maart. Inl www.stedelijkmuseumalkmaar.nl

Meisje zonder naam

Amsterdam Wat doet die mevrouw in het blauw daar in het museum? En wat zit er in dat kistje dat ze bij zich heeft? De inspecteur van kunst van het Rijksmuseum begrijpt er niets van. Kom naar het museum en ontrafel ‘het geheim van Het meisje zonder naam’, een geheimzinnige rondleiding door het Rijksmuseum.

Van 6 t/m 9 jaar t/m 23 dec elke wo en za van 15-16u. Res www.rijksmuseum.nl