GroenLinks wil Rabbae houden

GroenLinks hoopt oud-lijsttrekker Mohamed Rabbae ertoe te bewegen lid te blijven van de partij. Dat zei partijvoorzitter Henk Nijhof gisteren in reactie op het bericht dat Rabbae zijn lidmaatschap van GroenLinks heeft opgezegd. Het EO-radioprogramma Dit is de Dag meldde dat Rabbae zijn lidmaatschap van GroenLinks heeft opgezegd, zodat hij zich vrijer voelt om standpunten in te nemen in het publieke debat. Rabbae is voorzitter van het Landelijk Beraad Marokkanen, een van de aanklagers in het proces tegen PVV-leider Geert Wilders. Femke Halsema, partijleider van GroenLinks, twitterde deze week dat ze zich er ongemakkelijk bij voelt dat Rabbae rond dat proces telkens wordt aangeduid als oud-GroenLinks-Kamerlid: „Rabbae doet zijn uitspraken bepaald niet namens ons.” (ANP)