Voor altijd een surflegende

Porta del Sol. Tientallen surfers, zowel professionals als amateurs, vormden gisteren een grote kring in het water bij het Puerto Ricaanse strand van Porta del Sol. Op die manier herdachten ze de drievoudig wereldkampioen surfen Andy Irons. Irons overleed dinsdag op 32-jarige leeftijd, in zijn hotel in Dallas. De Hawaiiaan werd door een hotelmedewerker dood aangetroffen. Vermoedelijk overleed hij aan de gevolgen van de tropische ziekte dengue. Dat heeft zijn vader bekendgemaakt. Irons was op doorreis naar zijn woonplaats op Hawaii, nadat hij zich ziek meldde voor de Pro Search 2010 in Puerto Rico. Die wedstrijd is inmiddels stilgelegd. De Association of Surfing Professionals, de surfersbond, hield daarvoor in de plaats een herdenkingsdienst. Irons was een icoon in de surfwereld. Hij begon zijn carrière in 1998, won twintig Elite Tours, vier Triple Crowns of Surfing en drie opeenvolgende ASP Wereldkampioenschappen. Zijn sponsor Billabong roemt hem als "een van de grootste surfers van onze tijd". Ook zou hij de sport wezenlijk hebben veranderd door zijn "ongeëvenaarde vermogen tot evenwicht op de surfplank" en zijn "totale toewijding" aan de sport. Irons laat zijn zwangere echtgenote Lyndie achter. In this photo released by the Association of Surfing Professionals, surfers raise their arms in honor of the late Andy Irons during a paddle out memorial service in Porta Del Sol, Puerto Rico, Wednesday, Nov. 3, 2010. The three-time world surfing champion was found dead Tuesday morning, Nov. 2, 2010, in a hotel room in Dallas. (AP Photo/ASP, Kirstin Scholtz) ** MAGAZINES OUT; NO SALES; EDITORIAL USE ONLY **
Porta del Sol. Tientallen surfers, zowel professionals als amateurs, vormden gisteren een grote kring in het water bij het Puerto Ricaanse strand van Porta del Sol. Op die manier herdachten ze de drievoudig wereldkampioen surfen Andy Irons. Irons overleed dinsdag op 32-jarige leeftijd, in zijn hotel in Dallas. De Hawaiiaan werd door een hotelmedewerker dood aangetroffen. Vermoedelijk overleed hij aan de gevolgen van de tropische ziekte dengue. Dat heeft zijn vader bekendgemaakt. Irons was op doorreis naar zijn woonplaats op Hawaii, nadat hij zich ziek meldde voor de Pro Search 2010 in Puerto Rico. Die wedstrijd is inmiddels stilgelegd. De Association of Surfing Professionals, de surfersbond, hield daarvoor in de plaats een herdenkingsdienst. Irons was een icoon in de surfwereld. Hij begon zijn carrière in 1998, won twintig Elite Tours, vier Triple Crowns of Surfing en drie opeenvolgende ASP Wereldkampioenschappen. Zijn sponsor Billabong roemt hem als "een van de grootste surfers van onze tijd". Ook zou hij de sport wezenlijk hebben veranderd door zijn "ongeëvenaarde vermogen tot evenwicht op de surfplank" en zijn "totale toewijding" aan de sport. Irons laat zijn zwangere echtgenote Lyndie achter. In this photo released by the Association of Surfing Professionals, surfers raise their arms in honor of the late Andy Irons during a paddle out memorial service in Porta Del Sol, Puerto Rico, Wednesday, Nov. 3, 2010. The three-time world surfing champion was found dead Tuesday morning, Nov. 2, 2010, in a hotel room in Dallas. (AP Photo/ASP, Kirstin Scholtz) ** MAGAZINES OUT; NO SALES; EDITORIAL USE ONLY ** AP

Tientallen surfers, zowel professionals als amateurs, vormden gisteren een grote kring in het water bij het Puerto Ricaanse strand van Porta del Sol. Op die manier herdachten ze de drievoudig wereldkampioen surfen Andy Irons.

Irons overleed dinsdag op 32-jarige leeftijd, in zijn hotel in Dallas. De Hawaiiaan werd door een hotelmedewerker dood aangetroffen. Vermoedelijk overleed hij aan de gevolgen van de tropische ziekte dengue. Dat heeft zijn vader bekendgemaakt. Irons was op doorreis naar zijn woonplaats op Hawaii, nadat hij zich ziek meldde voor de Pro Search 2010 in Puerto Rico.

Die wedstrijd is inmiddels stilgelegd. De Association of Surfing Professionals, de surfersbond, hield daarvoor in de plaats een herdenkingsdienst.

Irons was een icoon in de surfwereld. Hij begon zijn carrière in 1998, won twintig Elite Tours, vier Triple Crowns of Surfing en drie opeenvolgende ASP Wereldkampioenschappen.

Zijn sponsor Billabong roemt hem als „een van de grootste surfers van onze tijd”. Ook zou hij de sport wezenlijk hebben veranderd door zijn „ongeëvenaarde vermogen tot evenwicht op de surfplank” en zijn „totale toewijding” aan de sport. Irons laat zijn zwangere echtgenote Lyndie achter.