‘Vliegtuigbom uit Jemen 17 minuten voor ontploffing ontmanteld’

Eén van de twee vliegtuigbommen uit Jemen die vorige week werden onderschept op een vlucht naar de Verenigde Staten is 17 minuten voordat hij zou ontploffen ontmanteld. Dat zei de Franse minister van Binnenlandse Zaken zojuist in een interview met tv-zender France 2. Hij wilde verder geen details geven en niet zeggen hoe hij aan de informatie is gekomen.

Afgelopen weekend onderschepten Amerikaanse autoriteiten op vliegvelden in Groot-Brittannië en Dubai twee bompakketten die bestemd waren voor joodse organisaties in Chicago. Eerder deze week werd bekend dat een Saoedisch oud-lid van Al-Qaeda de gouden tip gaf aan de Jemenitische autoriteiten die leidde tot de verijdeling van de aanslagen. De VS zien een andere Saoediër, Ibrahim Hassan al-Asiri, die bekend staat als de ‘bommenmaker’ van Al-Qaeda in Jemen, als hoofdverdachte van de mislukte aanslagen.

Als er meer bekend wordt over de claim van de Franse minister lees je het hier.