vandaag

In het nieuws:

Prins Willem-Alexander opent het eerste Nationaal Deltacongres in het Circustheater in Den Haag. Het Deltaprogramma, met een nieuw Deltaplan, heeft als doel ons land in de toekomst te beschermen tegen hoog water en de zoetwatervoorziening op orde te houden.

Op het eerste Nationaal Alumni Congres komen meer dan 150 medewerkers van universiteiten, hogescholen en ROC’s in de Jaarbeurs bijeen om te leren hoe zij beter contact kunnen krijgen met hun oud-studenten. De onderwijsinstellingen willen namelijk via hun alumni fondsen werven.

De Rotterdamse burgemeester Aboutaleb onthult in Rotterdam een replica van het HAL-oorlogsmonument. Het betreft een uit zes gedenkplaten bestaand monument met daarop 264 namen van tijdens de Tweede Wereldoorlog gevallen werknemers van de Holland Amerika Lijn.