Opinie

Twijfels

Ik kom een gerepareerd horloge ophalen bij een chique juwelier in het centrum van Amsterdam. Ik moet wachten, wat me de gelegenheid geeft de aankooprituelen te aanschouwen van een vrouw van middelbare leeftijd (Burberry-sjaal, gezichtshuid iets te strak en gebruind, de haren iets te blond). Ze heeft een gouden horloge op het oog, van een

Ik kom een gerepareerd horloge ophalen bij een chique juwelier in het centrum van Amsterdam. Ik moet wachten, wat me de gelegenheid geeft de aankooprituelen te aanschouwen van een vrouw van middelbare leeftijd (Burberry-sjaal, gezichtshuid iets te strak en gebruind, de haren iets te blond).

Ze heeft een gouden horloge op het oog, van een voor haar onbekend merk. De prijs van 3.500 euro (afgeprijsd van 7.500 euro) is geen bezwaar. De onbekendheid met het merk lijkt een obstakel.

De vraag aan de verkoopster moet alle twijfel wegnemen: „Is dit nou een mooier horloge dan een Rolex?”

Diederik Boon