Sport kort

Tennisser Haase wint zijn tweede duel bij ATP-toernooi Basel

BASEL. Tennisser Robin Haase heeft gisteren de kwartfinale van het ATP-toernooi van Basel bereikt. De Nederlander won in drie sets verrassend van de als achtste geplaatste Amerikaan John Isner. Setstanden waren 6-2, 6-7 (5) en 7-5. De eerste set ging gemakkelijk naar Haase. Hij brak tot twee keer toe de service van de huidige nummer 18 van de wereld. Een minibreak op 5-5 in de tiebreak was voor Isner voldoende om de tweede set te pakken. Ook in de derde set ging het in Zwitserland gelijk op. Bij 6-5 en voordeel was het op het tweede matchpunt raak voor Haase. (ANP)

Schreuder opnieuw de beste op 100 wissel

MOSKOU. Hinkelien Schreuder heeft op de slotdag van de wereldbekerwedstrijden in Moskou (25 meterbad) de 100 meter wisselslag gewonnen. Dat werd ook verwacht van de in Eindhoven trainende zwemster, die met 57,74 de wereldrecordhoudster is op dit kortebaannummer. Haar eindtijd sprak gisteren niet tot de verbeelding: 1.00,17. Daarmee bleef ze de Amerikaanse Julia Smit maar net voor. Net als in Berlijn afgelopen weekeinde ging Schreuder tien minuten later al opnieuw te water voor de finale van de 50 vlinder. Dat werd ook nu geen succes: ze werd vijfde in 26,76. De Zweedse veterane Thérèse Alshammar was andermaal de beste: 25,43. (ANP)

Domenech wil geld van Franse bond

PARIJS. Voormalig bondscoach van Frankrijk Raymond Domenech eist 2,9 miljoen euro schadevergoeding van de Franse voetbalbond. Dat heeft zijn advocaat Jean-Yves Connesson gisteren bevestigd. Domenech werd na het WK in Zuid-Afrika ontslagen vanwege zwaar wangedrag. Volgens Connesson heeft zijn cliënt door die uitspraken professionele en morele schade opgelopen. „De beslissing was een politieke, niet een juridische”, vindt Connesson. „Je doorbreekt een crisis niet door één man te ontslaan.” (ANP)

Kemphanen ontslaat Leo van den Thillart

EINDHOVEN. IJshockeyclub Eindhoven Kemphanen heeft trainer Leo van den Thillart op straat gezet. Het ontslag van de voormalig international volgt op de uitschakeling van de Eindhovense club in de halve finale van de beker. Voorzitter Kees Retera was van mening dat Van den Thillart te weinig uit de spelersgroep haalde. Van den Thillart (42) was bezig aan zijn derde seizoen bij Kemphanen. Voorlopig worden zijn taken waargenomen door Tommie Hartogs. (ANP)

Bakero wordt nieuwe trainer Lech Poznan

POZNAN. De Spanjaard José Maria Bakero is de nieuwe trainer van Lech Poznan. De 47-jarige oud-international volgt bij de Poolse kampioen, die donderdag in de Europa League tegen Manchester City speelt, de ontslagen Jacek Zielinski op. Bakero, die als voetballer zijn grootste successen boekte bij FC Barcelona, was in september zelf de laan uitgestuurd bij Polonia Warschau. Hij ondertekende gisteren bij Lech een verbintenis tot het einde van het seizoen met een optie voor nog een jaar. (ANP)

Sluiter directeur van de Tennis Masters

ROTTERDAM. Raemon Sluiter fungeert bij de Tennis Masters in december in Rotterdam als toernooidirecteur. Dat maakte de organisatie gisteren bekend. Sluiter beëindigde in mei van dit jaar zijn actieve loopbaan als tennisser. Bij de Masters treffen de beste Nederlandse tennissers elkaar. Het evenement heeft plaats van 15 tot en met 19 december in het Topsportcentrum Rotterdam. (ANP)

Feyenoord hoopt op Vlaar tegen RodaJC

ROTTERDAM. Verdediger Ron Vlaar maakt mogelijk zondag in de thuiswedstrijd tegen Roda JC zijn rentree bij Feyenoord. De 25-jarige aanvoerder is vrijwel volledig hersteld van een hamstringblessure, die hem sinds half september aan de kant hield. Hij trainde gisteren voor de eerste keer weer mee. (ANP)