Motorpech voor Australische A380

Singapore, 4 nov. Een Airbus A380 van de Australische maatschappij Qantas heeft vanochtend een noodlanding moeten maken. Na vertrek uit Singapore ontplofte een van de vier motoren. Het toestel, met 459 inzittenden, keerde om en wist veilig te landen. Qantas houdt zijn zis A380's voorlopig aan de grond. De dubbeldeks A380, 's werelds grootste passagierstoestel, vliegt sinds oktober 2007. Op dit moment zijn er 37 toestellen in gebruik. De andere vier maatschappijen - Singapore Airlines, Emirates, Air France en Lufthansa - blijven er mee doorvliegen. Foto Reuters Technicians look at the damaged engine of Qantas Airways A380 passenger plane QF32 after it was forced to make an emergency landing at Changi airport in Singapore November 4, 2010. The Qantas Airways A380 landed safely in Singapore on Thursday after running into engine trouble, one of the most serious incidents for the world's largest passenger plane in its three years of commercial flight. REUTERS/David Loh (SINGAPORE - Tags: TRANSPORT DISASTER BUSINESS)
Singapore, 4 nov. Een Airbus A380 van de Australische maatschappij Qantas heeft vanochtend een noodlanding moeten maken. Na vertrek uit Singapore ontplofte een van de vier motoren. Het toestel, met 459 inzittenden, keerde om en wist veilig te landen. Qantas houdt zijn zis A380's voorlopig aan de grond. De dubbeldeks A380, 's werelds grootste passagierstoestel, vliegt sinds oktober 2007. Op dit moment zijn er 37 toestellen in gebruik. De andere vier maatschappijen - Singapore Airlines, Emirates, Air France en Lufthansa - blijven er mee doorvliegen. Foto Reuters Technicians look at the damaged engine of Qantas Airways A380 passenger plane QF32 after it was forced to make an emergency landing at Changi airport in Singapore November 4, 2010. The Qantas Airways A380 landed safely in Singapore on Thursday after running into engine trouble, one of the most serious incidents for the world's largest passenger plane in its three years of commercial flight. REUTERS/David Loh (SINGAPORE - Tags: TRANSPORT DISASTER BUSINESS) REUTERS