Kort nieuws voorpagina

Youp en NRC maken tijdschrift ‘De Help’

Amsterdam, 4 nov. Cabaretier Youp van ’t Hek en NRC Handelsblad brengen samen op 1 december De Help uit, „een eenmalig magazine” dat op „vrolijke wijze de werkwijze van helpdesks blootlegt”, aldus Van ’t Hek. Naast cartoons en columns biedt het blad een selectie uit de ruim 6.000 e-mails met „lachwekkende ervaringen” die lezers aan youp@nrc.nl hebben gestuurd.

In Borssele tweede kerncentrale

Rotterdam, 4 nov. Het Zeeuwse nutsbedrijf Delta wil een nieuwe kerncentrale in Borssele bouwen, samen met het Franse staatsbedrijf EDF. De nieuwe kerncentrale kan in 2018 in gebruik worden genomen. Pagina 11

A’dam stopt hulp zwakke werkloze

Amsterdam, 4 nov. Amsterdam helpt voortaan alleen nog maar kansrijke mensen met het vinden van werk. Pagina 3

Opstelten: eind aan bonnenquota

Den Haag, 4 nov. Politiekorpsen mogen agenten niet langer verplichten een minimum aantal bekeuringen per jaar uit te delen. Dat zou minister Opstelten (Veiligheid en Justitie) vandaag in een brief aan de korpsbeheerders laten weten. Pagina 3

Adviseur: geen trainers Afghanen

Rotterdam, 4 nov. Nederland moet niet ingaan op het verzoek van de NAVO om trainers te leveren voor de Afghaanse politie. De agenten worden opgeleid tot kanonnenvoer in de oorlog tegen de Talibaan, stelt veiligheidsadviseur Philip Jol in deze krant. Pagina 7

Alcohol is van alle drugs schadelijkst

Rotterdam, 4 nov. Alcohol brengt meer schade toe aan de maatschappij dan cocaïne of heroïne. Pagina 8

Maker Anatevka overleden

Amsterdam, 4 nov. De Amerikaanse componist Jerry Bock is gisteren op 81-jarige leeftijd overleden. Hij was vooral bekend van de musical Anatevka. Pagina 9