Kort nieuws Sport

Vier Nederlandse boten bereiken finale WK roeien

Lake Karapiro, 4 nov. De Nederlandse roeiploeg heeft vandaag een succesvolle dag beleefd bij de WK roeien in Nieuw-Zeeland. Op Lake Karapiro plaatsten drie boten zich voor de A-finale. De twee Holland Achten bereikten de finale via de herkansing. De vrouwen wonnen hun race met ruime voorsprong. Het team nam vanaf de start de leiding en stond die koppositie niet meer af. Eerder plaatsten vier vrouwen uit de Acht zich al voor de finale vier-zonder. De mannen acht eindigde op de tweede plaats in hun herkansing, slechts 0,03 seconde sneller dan het uitgeschakelde China. Bij de vorige WK wonnen beide achten een bronzen medaille. De lichte mannen vier-zonder plaatsten zich dankzij een goede eindsprint voor de finale. De tweeling Tycho en Vincent Muda, Tim Heijbrock en Roeland Lievens lag na de eerste 500 meter nog op de zesde en laatste plaats. Uiteindelijk passeerde de ploeg als tweede de finish op 0,13 seconden achter winnaar China. (ANP)

Tennisser Haase in kwartfinales Bazel

Bazel, 4 nov. Tennisser Robin Haase heeft gisteren de kwartfinales van het ATP-toernooi van Bazel bereikt. De Hagenaar won in drie sets verrassend van de als achtste geplaatste Amerikaan John Isner, met 6-2, 6-7 en 7-5. In de volgende ronde treft Haase de winnaar van de wedstrijd tussen Novak Djokovic en Jarkko Nieminen. Naast Haase plaatste Roger Federer zich ook voor de volgende ronde. De Zwitser won in twee sets van Janko Tipsarevic: 6-3 en 6-4. (ANP)

Golfer Molinari leidt in Shanghai

Shanghai, 4 nov. Francesco Molinari gaat na de eerste ronde aan de leiding bij het kampioenschap in Shanghai. Op de banen van Sheshan International kwam de Italiaan tot 65 slagen. De Engelsman Lee Westwood, sinds kort de nummer één op de wereldranglijst, staat met 66 slagen op de tweede plaats. Tiger Woods, die zondag na een periode van 281 weken zijn koppositie op de wereldranglijst moest afstaan aan Westwood, begon met een ronde van 68, voorlopig goed voor de zesde plaats. (ANP)

Topjudoka’s niet aanwezig bij NK

Rotterdam, 4 nov. Een groot aantal Nederlandse judoka’s doet deze maand waarschijnlijk niet mee aan de NK in Rotterdam. Henk Grol en Elisabeth Willeboordse ontbreken zeker, anderen twijfelen nog over deelname, onder wie Marhinde Verkerk en Edith Bosch. Veel judoka’s willen zich sparen voor de Grand Prix in Abu Dhabi, eind november. Bij die wedstrijden zijn veel kwalificatiepunten te verdienen voor de Olympische Spelen van Londen in 2012. (ANP)