Kort nieuws Economie

BAM: Nederlandse woningmarkt herstelt niet

Bunnik, 4 nov. De Nederlandse woningmarkt heeft zich de afgelopen maanden niet hersteld. Steeds meer woningbouwprojecten worden uitgesteld of stopgezet. Dat zei bouwbedrijf BAM vandaag bij de aankondiging van extra afschrijvingen vanwege de slechte prestaties van de bouwdivisie. Volgens BAM wordt het perspectief voor de Nederlandse woningmarkt steeds somberder. De Vereniging Eigen Huis (VEH) sluit zich aan bij de constatering van BAM. „Nieuwbouwprojecten zijn vertraagd, er is de laatste tijd weinig verkocht. Dat betekent dat er in de toekomst minder zal worden gebouwd”, zei een woordvoerder van de VEH. (ANP)

T-Mobile profiteert van smartphone

Den Haag, 4 nov. Het alleenrecht op de verkoop van de iPhone 4 van Apple in Nederland heeft telecombedrijf T-Mobile nieuwe abonnees opgeleverd. Het aantal klanten nam in het derde kwartaal van dit jaar met 79.000 toe tot 4,46 miljoen, maakte T-Mobile vandaag bekend. „Veel bestaande en nieuwe klanten kozen voor de iPhone 4 of een andere smartphone”, zei financieel directeur Hans van Leeuwen van T-Mobile. Concurrenten KPN en Vodafone mogen vanaf 29 november ook de

iPhone 4 verkopen.

Meer aanbod ‘eerlijke’ producten

Amsterdam, 4 nov. Supermarkten verkopen steeds meer biologische producten, blijkt uit de jaarlijkse EKO-tellingen van Milieudefensie en Solidaridad. Inmiddels hebben winkels gemiddeld negentig biologische producten in de schappen liggen. Een jaar geleden waren dat er nog 78. Supermarktketen Plus scoort met gemiddeld 210 biologische producten per filiaal het beste. Jumbo staat met tweehonderd producten op de tweede plaats. Coop is dit jaar de nummer drie. De AH to go-winkels van Albert Heijn eindigen onderaan de ranglijst. Gemiddeld verkopen deze winkels twee biologische producten. Dat zijn er evenveel als de Aldi. (ANP)

Weer Toyota’s terug naar garage

Raamsdonksveer, 4 nov. Autoproducent Toyota roept in Japan en Europa bijna 136.000 auto's terug naar de garage vanwege een mogelijk probleem met de stuurbekrachtiging. In Nederland gaat het om 2488 auto's van het type iQ die zijn gebouwd tussen 2008 en 2010, zo maakte Toyota vandaag bekend. Volgens een woordvoerder van Toyota Nederland zijn er in Nederland nog geen meldingen van het defect bekend. (ANP)