Je moet wel blijven kijken

GLEE: The new one-hour comedy musical series about a group of aspiring underdogs will special preview Tuesday, May 19 (9:00-10:00 PM ET/PT) on FOX. Pictured Top row L-R: Cory Monteith, Chris Colfer and Lea Michele. Bottom L-R: Jayma Mays, Jessalyn Gilsig, Matthew Morrison, Kevin McHale, Amber Riley, Jenna Ushkowitz, Mark Salling, Dianna Agron and Jane Lynch. ©2009 Fox Broadcasting Co. CR: Patrick Ecclesine/FOX
GLEE: The new one-hour comedy musical series about a group of aspiring underdogs will special preview Tuesday, May 19 (9:00-10:00 PM ET/PT) on FOX. Pictured Top row L-R: Cory Monteith, Chris Colfer and Lea Michele. Bottom L-R: Jayma Mays, Jessalyn Gilsig, Matthew Morrison, Kevin McHale, Amber Riley, Jenna Ushkowitz, Mark Salling, Dianna Agron and Jane Lynch. ©2009 Fox Broadcasting Co. CR: Patrick Ecclesine/FOX

dvd serie

Glee Seizoen 1

Regie: Brad Falchuk, Ryan Murphy e.a. Met: Jane Lynch, Matthew Morrison.****

Net als bij veel andere televisieseries heb je bij de Amerikaanse hit Glee, die nu wordt uitgezonden door RTL5, het gevoel dat je iets hebt gemist. Ook al heb je vanaf het begin gekeken, je houdt het idee te laat in het verhaal te zijn gevallen. Waarom heeft de trainster van de cheerleaders zo’n hekel aan de leider van het schoolkoor? Het is een oude truc. Want zelfs de allereerste aflevering van de serie, de pilot, lost dat probleem slechts ten dele op. Je moet blijven kijken om er achter te komen. Of laat je middenin het verhaal afleiden met een extra liedje uit de bijgeleverde jukebox.