GroenLinks wil ontruiming kraakpand ‘Schijnheilig’ voorkomen

De Amsterdamse afdeling van GroenLinks wil de ontruiming van het kraakpand ‘Schijnheilig‘ aan de Passeerdersgracht aanstaande dinsdag voorkomen.

Er zou volgens hen geen sprake zijn van overlast van het pand, dat ook een cultureel centrum huisvest. Bovendien is er nog geen nieuwe bestemming voor het pand. GroenLinks vindt daarom dat er geen reden is om het pand te ontruimen. Zij willen daarom dat burgemeester Eberhard van der Laan hier van afziet.

Dat gaat volgens NRC Amsterdam correspondent Karel Berkhout niet gebeuren: “De rechter heeft de ontruiming goedgekeurd.” Hij denkt dat GroenLinks hiermee vooral de scherpe kantjes van het kraakverbod af wil halen.

De gemeenteraad en burgemeester Van der Laan discussiëren vanmiddag in een commissievergadering over de aangekondigde ontruiming.