Griekse politie vindt bompakket bij Franse ambassade

Opnieuw heeft de Griekse politie verschillende verdachte pakketjes gevonden in hoofdstad Athene. De belangrijkste vondst van vandaag is een bompakketje dat vanochtend bij de Franse ambassade werd bezorgd, dat inmiddels onschadelijk is gemaakt. De bom bij de ambassade is het veertiende verdachte pakketje dat de afgelopen dagen in Griekenland is aangetroffen.

Dinsdag nog kreeg een hele reeks ambassades te maken met bompakketten. Bij de Zwitserse ambassade kwam toen een bom tot ontploffing. Er vielen geen gewonden. Een dag eerder werd ook de Nederlandse ambassade getrakteerd op een bompakket. Dat kon op tijd onschadelijk worden gemaakt.

“De onverantwoordelijke en gewetenloze acties van degenen die proberen onze inspanningen voor de Griekse de bevolking en economie te ondermijnen zullen niet slagen. - de Griekse premier Papandreou

De Griekse autoriteiten hebben de jacht op daders inmiddels geopend. Gisteren werden foto’s van vijf verdachten vrijgegeven (zie foto). Zij zouden lid zijn van de ultralinkse beweging ‘Samenzwering van de Cellen van het Vuur’, die met de terreuracties protesteert tegen de bezuinigingen van de regering van premier Papandreau. De laatste reageerde gisteren door te zeggen dat zij er niet in zullen slagen de ‘democratie te terroriseren’.