Foto: Rutte aan de lijn met Obama

Je zou denken dat Barack Obama gisteren even tijd nodig had om de grote verkiezingsnederlaag van de Democraten te verwerken. Maar nee hoor, de Amerikaanse president ging direct weer aan het werk. Hij pakte de telefoon om onze eigen minister-president Mark Rutte te feliciteren met zijn aantreden. Volgens de Rijksvoorlichtingsdienst liet Obama weten dat hij het belangrijk vindt dat Nederland zich blijft inspannen in Afghanistan. Oftewel, of Rutte een beetje haast wil maken met het regelen van die politiemissie. De RVD gaf bovenstaande foto vrij van een met Obama telefonerende premier Rutte. Dat is nieuw in vergelijking met zijn voorganger Balkenende. Alle activiteiten plus bijbehorende foto’s van de minister-president zijn voortaan te volgen via Twitter. Net als bij, jawel, Obama.