Film van de dag

Yun-Fat Chow en Jodie Foster in Anna and the King. Anna And The King (1999) Pers: Chow Yun-Fat, Jodie Foster Ref: ANN054AF Photo Credit: [ 20th Century Fox / The Kobal Collection ] Editorial use only related to cinema, television and personalities. Not for cover use, advertising or fictional works without specific prior agreement
Yun-Fat Chow en Jodie Foster in Anna and the King. Anna And The King (1999) Pers: Chow Yun-Fat, Jodie Foster Ref: ANN054AF Photo Credit: [ 20th Century Fox / The Kobal Collection ] Editorial use only related to cinema, television and personalities. Not for cover use, advertising or fictional works without specific prior agreement The Picture Desk

Anna and the King. De Britse Anna Leonowens leefde van 1834 tot 1915. Ze diende aan het hof van koning Mongkut van Siam (Thailand) en onderwees zijn kinderen. Leonowens schreef er twee boeken over die vrij kritisch waren over de gang van zaken aan het hof. Leonowens werd wereldberoemd toen haar memoires in 1944 werden verfilmd als Anna and the King of Siam (1946), in 1956 volgde de musical The King and I. Vanavond is de meest feministische versie van het verhaal te zien, met Jodie Foster in de rol van Anna en Yun-Fat Chow als koning. (Andy Tennant, 1999, VS), RTL8, 20.30-23.20u.

André Waardenburg