De Jong keert nog niet terug bij Oranje

Bondscoach Bert van Marwijk heeft Robin van Persie opgenomen in de voorlopige selectie van het Nederlands elftal, dat op 17 november in de Amsterdam Arena een oefeninterland tegen Turkije van bondscoach Guus Hiddink speelt. Nigel de Jong behoort opnieuw niet tot de 24-koppige selectie. De middenvelder keert begin volgend jaar pas op zijn vroegst terug. Van Marwijk maakt zijn definitieve selectie op 12 november bekend.

Het is opvallend dat Van Marwijk Van Persie in zijn voorlopige groep heeft opgenomen. De aanvaller speelde sinds 28 augustus door blessures geen wedstrijd meer. Zijn laatste optreden in Oranje dateert van de verloren WK-finale tegen Spanje. Trainer Arsène Wenger verwacht Van Persie op korte termijn terug in zijn selectie bij Arsenal, maar hij gaf eerder aan dat een optreden van Van Persie met Oranje tegen de Turken uitgesloten was.

Van Marwijk liet gisteren op de website van Voetbal International weten dat Nigel de Jong in februari 2011 terugkeert bij Oranje. De bondscoach zette de middenvelder van Manchester City vorige maand uit de selectie na diens harde tackle op Newcastle-speler Hatem Ben Arfa. De Fransman liep daarbij een gebroken linkerkuit- en -scheenbeen op.