Printbare auto op beurs in Las Vegas

Auto stuk? Nieuwe onderdelen nodig? Print ze gewoon uit. Dat kan natuurlijk niet met een gewone printer, maar wel met een 3D-printer. Eind oktober presenteerden 3D-printbedrijf Stratasys en ontwikkelaar Kor Ecologic de eerste hybride auto waarvan de carrosserie volledig met deze technologie geproduceerd werd, de Urbee. Deze week presenteren zij de auto op de Sema Show autobeurs in Las Vegas.

3D-printers produceren ruimtelijke voorwerpen door stap-voor-stap dunne laagjes plastic of metaal op elkaar te drukken.

De technologie is niet nieuw. Boeing fabriceert al jaren sommige vliegtuigonderdelen op deze manier. Ook (mode-)ontwerpers als het Amsterdamse Freedom of Creation gebruiken 3D-printen voor het ontwerpen van handtasjes, IPodhoesjes en jurkjes.

Sinds dit jaar is er ook een 3D-printer voor consumenten op de markt. Zit er dan een krasje op de Urbee, dan print je gewoon een nieuwe chassis uit.